Școala Viitorului este școala care răspunde cerințelor profesorilor, elevilor și studenților pentru o educație modernă în era digitală, o școală în care tehnologia facilitează învățarea mixtă, comunicarea și colaborarea.
Clasaviitorului.ro este o aplicație prin intermediul căreia orice instituție educațională poate să activeze gratuit licențele gratuite Google, G Suite for Education, și Microsoft, Office 365 A1, în baza unei activări. Edu Apps SRL este singurul partener autorizat de către ambele companii pentru a face acest tip de activări. Autorizarea a fost obținută după ce a fost demonstrată capacitatea tehnică și administrativă pentru a face aceste implementări.
Proiectul Clasa Viitorului este rezultatul unei finanțări europene obținute în anul 2011 de la Autoritatea Națională de Cercetare Științifică din cadrul Ministerului Educației și Cercetării. Fondatorul programului este Ștefan Apăteanu, fost cadru didactic la Facultatea de Științe Politice din cadrul Universității din București, unde a fost titularul cursului de eGovernment (sisteme informatizate de gestiune a actului de guvernare), curs la care erau analizate studii de caz naționale și internaționale pentru digitalizarea relațiilor de guvernare electronică.
Proiectul finanțat are la bază un brevet obținut de la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci în anul 2006, brevet ce protejează interfețele grafice ale softului de gestiune a școlarității dezvoltate și pilotate până la obținerea grantului. Finanțarea primită în 2011 este de tip spin-off și are ca obiectiv cercetarea și dezvoltarea unui produs scalabil folosind tehnologii emergente. Totodată, finanțarea este condiționată de înființarea unei companii, așa a luat ființă Edu Apps SRL, start-up în educație. Softul dezvoltat în cadrul acestui proiect folosește tehnologii de tip cloud computing (tehnologi emergente acum 10 ani) și permite interconectări cu baze de date existente ale Ministerului Educației și Cercetării.
Proiectul Clasa Viitorului a fost implementat în proiectul „Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți” prin configurarea numelui de domeniu educred.ro în data de 04.02.2019, atunci când ministru al educației era doamna Ecaterina Andronescu.
După intrarea în stare de urgență și închiderea școlilor, doamna Monica-Cristina Anisie, ministrul educației, a organizat pe 16.03.2020, o videoconferință de presă la care au participat, alături de Ștefan Apăteanu mai mulți reprezentanți din mediul public și privat, printre care Carla Tompea - reprezentant al Televiziunii Române, Ciprian Fartușnic - cercetător științific principal gradul I la Institutul de Științe ale Educației, Cătălin Dinu - reprezentant al platformei de resurse „Școala pe Net”.